Home Page Image

De tools van de bestekkenschrijver:
- PC met  STABUText
- een STABU licentie

Bel (010) 426 95 12 of mail naar info@stabubestek.nl voor meer informatie en een evaluatieversie.

Nieuwe versie STABUText 2007 is uit

In de afgelopen periode zijn door DUNCAN weer bij alle programma onderdelen verfraaiingen en nieuwe items toegevoegd aan de software. Doorlopend konden release-updates met de laatste wijzigingen al worden gedownload. Nu dan weer een hele nieuwe versie voor al onze klanten.

De periodieke update V2007R03 bevat de volgende vernieuwingen:

 • Focus regel

  Een fraaie vernieuwing met een sterk visueel aspect is de mogelijkheid om de regel waarop de cursor is geplaatst te verlichten door middel van een focusregel. Deze balk met instelbare kleuren laat duidelijk zien in welke regel de cursor is geplaatst en waar op dat moment gewerkt wordt.


  Hoe in te stellen
  Via de menu optie 'Instellingen, Gebruiker, Algemeen' op het tabblad 'Bestek' kan de focusregel aan of uit worden gezet. De kleurstelling wordt gedaan met de menukeuze 'Instellingen, Gebruiker, Kleuren'.


 • Browservenster

  Een bestek is vaak een groot document waarin met de bekende STABU indeling alle onderdelen worden gerubriceerd. Wanneer alle teksten worden getoond tot op specificatieniveau dan dient er veel gescrolld te worden om door het bestek te navigeren. Het nieuwe browservenster fungeert hierbij als index, waarin snel kan worden geklikt en ingezoomd op een ander hoofdstuk. De cursor in het bestek wordt hierbij direct verplaatst naar de gewenste plek.


  Hoe te gebruiken
  Het browservenster kan worden geopend via menu 'Zoeken, Browser' of met de bijbehorende knop en blijft gewoon zichtbaar tijdens het werken in het bestek.


 • Extra afdruk opties
  De STABU opmerkingen kunnen nu desgewenst worden meegeprint op de afdruk (in te stellen bij 'Afdrukinstellingen, Algemeen'). Per gebruiker kan worden aangegeven of voor het afdrukken automatisch de inhoud dient te worden gegenereerd (via menu 'Instellingen, Gebruiker, Algemeen', tabblad 'Bestek').

 • Uitgebreide kleurinstellingen

  In het kleurenschema van de gebruiker kunnen aangepaste kleuren worden gedefinieerd uit het kleurenpallet van Windows. Hierdoor zijn ook zachtere kleurtinten te definieren, voor bijvoorbeeld de nieuwe focusregel.


  Hoe in te stellen
  Via de menu optie 'Instellingen, Gebruiker, Kleuren' worden de aangepaste kleurinstellingen gemaakt met de knoppen achter de lijsten.

Met bovenstaande verbeteringen brengt DUNCAN de software kwalitatief op een nog hoger plan. Gebruikers zullen dit zeker waarderen. Onze klantenkring breidt zich nog steeds uit, mede door de investering die wordt gedaan in het ontwikkelen van de huidige software.


LAATSTE NIEUWS